K5, fem konstnärer, five artistsAnnica D-Almén, Ragnhild Brodow, Eva Källander, Kristina Jansson och Gudrun Westerlund bildade en grupp år 1994, då vi utförde projektet Å-resan. Det pågick ca ett halvt år mellan vår och höst, som en resa från ljus till mörker, från födelse till död. Rent fysiskt utfört som en resa längs Fyrisån i Uppsala, med  installationer och händelser i å-rummet.

Åren som kom arbetade vi tillsammans i olika konstellationer med mindre projekt och utställningar.

2002 bildade vi formellt föreningen K5 i samband med nästa större projekt ”Loggboken”, där vi alla deltog. Det var ett utbyte mellan oss och fem kinesiska konstnärer från Kunming i Yunnan-provinsen. Arbetet pågick i tre år,  2003-2005.

se länken Loggboken

K5 står för konstnärer, kvinnor, kultur,  Kina

2010 tyckte vi det var dags att sammanstråla igen. Vi gjorde utställningen Kitchen Events, Händelser i kök, som visades i Mariannelund, Småland, under sommaren och i januari 2011 på Ronneby konsthall i Blekinge.  Se bilder under archives/projects

Delar av denna utställning visas nu på Uppsala konstmuseum sommaren 2011, som en del av ”Vänskapsband” om konstnärsgrupper i Uppland.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *